Historiikki

Historiikki

Vielä 1950-luvulla Oulu oli pieni takapajuinen maalaiskaupunki. Kun yliopisto tuli kaupunkiin vuonna 1959 ei Oulu ollut enää entisensä. Tuolloin perustettiin myös maailman pohjoisin arkkitehtikoulu ja pian myös Oulun Arkkitehtikilta sai alkunsa. Killan vaiheikas 60-vuotinen historia on nyt koottu yksien kansien väliin. Ostamalla Historiikin olet mukana tukemassa Oulun Arkkitehtikillan toimintaa. Hinta: 20€/kappale +5€ postikulut


Tilauslomake

Lukumäärä ja toimitustapa

Hinta: 20€/kpl + 5€ postikulut

Tilaajan tiedot

Mikäli toimitusosoite on eri kuin maksajan osoite, ilmoita asiasta lisätietoja kenttään.

Kiltatalon tueksi

Keräämme lahjoituksia Pikisaaressa sijaitsevalle kiltatalollemme. Talo kaipaa kiperästi uutta kattoa ja sauna- sekä pesuhuoneremonttia. Kiltatalomme, “Kolmen fröökynän talo”, rakennettiin 1828. Se on yksi Oulun vanhimmista puutaloista ja edustaa viimeisiä empire-ajan henkisiä taloja paikkakunnalla. Oulun Arkkitehtikilta pelasti talon purku-uhan alta ja siirsi sen talkootyönä nykyiselle paikalleen Pikisaaren idylliseen puutalomiljööhön. Varat ja materiaalit projektiin kerättiin lahjoituksina ja opiskelijoiden sinnikkäällä työpanoksella. Lukuisista vastoinkäymisistä huolimatta vuonna 1986 aloitettu rakennusprojekti saatiin päätökseen 1994 ja siitä lähtien se on ollut kiltamme toiminnan sydän. Tilaa kiltatalossa löytyy kolmessa kerroksessa yhteensä yli sata neliötä. Alakerrassa on takkahuone sekä suuri sauna. Paraatikerroksessa on keittiö, tyylikäs empiresali sekä kaksi pikkuhuonetta. Vaikka talo sijaitsee vain kävelymatkan päässä keskustasta, voi sen pihagrillin ääressä istuskella rauhassa kaupungin melskeeltä. Talolla järjestetään lukuisia opiskelijatapahtumia ja tempauksia, illanviettoja, koulutustapahtumia sekä infotilaisuuksia.

Kiitos tuestasi!

Lahjoitukset kiltatalon tueksi:
Tilinumero: FI40 4600 0011 0137 66
Saaja: Oulun Arkkitehtikilta ry
Viite: 20433

HUOM!
Nämä maksutiedot ovat tarkoitettu vain lahjoituksille, historiikin tilaajille lähetetään erilliset maksutiedot sähköpostitse!


Rahankeruuluvan on Oulun Arkkitehtikilta ry:lle, aikavälille 13.5.2019 – 31.12.2019, myöntänyt Oulun poliisilaitos. Lupa on voimassa Oulun poliisilaitoksen toimialueella.
Lupa numero RA/2019/426 13.5.2019
Varat käytetään vuosien 2019-2020 aikana Oulun Arkkitehtikillan ry:n Kiltatalon remontin kustannuksiin ja remontista johtuvan lainan lyhentämiseen.