Uudelle opiskelijalle

Uudelle opiskelijalle

Hoi sinä uusi opiskelija!

Onnittelut valituksi tulemisesta! Mielessäsi on varmasti monenlaisia kysymyksiä liittyen tuleviin vuosiin ja etenkin niiden ensimmäisiin kuukausiin, joten olemme keränneet tälle sivulle alkuun olennaisimpia tietoja.

Mikä on fuksi

Niin että mikä? No sinä. Fuksilla tarkoitetaan yleisesti ensimmäisen vuosikurssin yliopisto-opiskelijaa. Meillä Oulun arkkitehtikillassa fuksiuteen kuuluu tutustuminen opiskelijaelämään ja sen upeaan opiskelijakulttuuriin niin arkkariuden kuin teekkariudenkin kautta. Erilaiset tapahtumat tarjoavat jokaiselle fuksille, jotain mieilestä samalla kannustaen hauskanpitoon sekä letkeään meininkiin.

Koko ensimmäinen vuosi tulee olemaan täynnä aktiviteetteja ja tapahtumia, mista saa mielettö- mimmät muistot. Erityinen kohokohta lähes heti opiskeluiden alettua on excursio Hailuotoon, jonne lähdemme viettämään viikonloppua ja tutustumaan toisiimme. Parasta fuksivuodessa onkin kuin vahingossa uusiin ihmisiin tutustuminen ja elinikäisten ystävien saaminen. Fuksiaika on kokonaisuudessaan ainutlaatuista ja sitä muistellaan vielä monien vuosien jälkeen hymyissä suin.

Fuksit ovat meille erityisen tärkeitä ja voikin sanoa kiltamme saavan syksyisin aina uutta voimaa ja puhtia uusista arkkitehtien aluista. Tämän takia killassamme valitaan joukko vanhempia tieteenharjoittajia, arkkareita, vain fukseja varten ohjaamaan ja opastamaan.

Fuksicrew

Syksyllä teitä on vastaanottamassa fuksicrew, joka opastaa alkuun niin opiskeluun kuin opiskelijaelämään liittyvissä asioissa. Tämä fuksicrew koostuu Fuksivastaavasta, Fuksipaimenesta ja yhdeksästä pienryhmäohjaajasta, PRO:sta. Omien opiskeluidensa ohella koko fuksicrew koordinoi ensimmäisten kuukausien tapahtumista, huolehtivat hyvinvoinnistanne, toimivat apunanne asiassa kuin toisessa ja ovat vaikka ihan kuulevana korvana. Siellä missä fuksi, sillä myös crew.

Me Oulun Arkkitehtikillan fuksivastaava ja -paimen yhdessä pienryhmäohjaajien ja kilta-aktiivien kanssa haluamme mahdollistaa uusille fukseille parhaimman mahdollisen ensimmäisen opiskeluvuoden. Kuluvan vuoden aikana tulemme touhuamaan kaikenlaista yhdessä. Haluamme antaa teille eväitä yliopistoelämän ja arkitehtuurin opiskelun aloittamiseen sekä tietenkin teekkariuteen!


Ensimmäisen viikon aikataulujen tarkentuessa teille tullaan lähettämään lisätietoa. Opinnot kuitenkin käynnistyvät kunnolla vasta toisella viikolla, joten juuri alkuun on oiva väli hoitaa mahdollista muuttoa loppuun ja lähteä tutustumaan omiin ja kenties muidenkin alojen opiskelijoihin eri menojen merkeissä!

Vaikka pidämmekin teistä hyvän huolen ja hoidamme tulevaa aikataulua, on syksyä odotellessa kertynyt varmasti monenlaisia kysymyksiä. Sitä varten meillä on Fuksiopus, johon on kerätty tietoa yleisimpien kysymysten pohjalta. Vinkkinä voin myös sanoa, että opasta lukemalla voi päästä jo hieman tutustumaan fuksicrewhen etukäteen!

Linkki fuksioppaaseen: https://issuu.com/alkkari/docs/fuksiopus_2020_1_?fbclid=IwAR3x7WKd9KtkJ5-ESRkAaOlUelOXd8FAfZvTTTwikksnhZfnJW0MfgXGCSg

Tarvitsetko apua? Fuksivastaavan ja fuksipaimenen yhteystiedot löydät täältä!